MARDİN / YEŞİLLİ - Yeşilli Yatılı Bölge Ortaokulu

Nis

Okulumuzda gerçekleşen ödüllü masa tenisi turnuvası muhteşem bir finalle sona erdi. Okul müdürümüz Ahmet Bacaru, dereceye giren öğrencilerimize madalyalarını ve ödüllerini takdim etti. Spora ve öğrencilerimizin başarısına destek vermeye devam edeceğiz.

Nis

Okulumuz öğrencileri, Yeşilli Halk Eğitim Merkezi’nin "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında ADEM’i ziyaret ettiler. Bu ziyarette, el sanatlarından kuaförlüğe, seramikten halı dokumaya kadar birçok alanda etkinlik yaptılar. Bu unutulmaz deneyim için Yeşilli Halk Eğitim Merkezi ADEM'e teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz, öğrencilerimizin akademik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için deneme sınavları düzenlemeye devam ediyor. Bu sınavlar, öğrencilerimizin güçlü yönlerini ve gelişim alanlarını belirlememize yardımcı oluyor. Sınav sonuçlarıyla öğrencilerimize özel destek ve rehberlik sağlıyoruz. Birlikte başarıya giden yolda ilerliyoruz.

Nis

Yeşilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulumuz iş birliğinde gerçekleşen "Yes You Can" adlı Ortaokullar 8. sınıflar arası İngilizce Bilgi Yarışması'na ev sahipliği yaptık. İngilizce şarkı ve gösteri performanslarının da yer aldığı etkinlikte okulumuz İlçe genelinde düzenlenen yarışmada İlçe Birincisi oldu. Öğrencilerimiz plaket ve başarı belgelerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Çetin tarafından aldılar. Okul müdürümüz Ahmet BACARU yabancı dil öğrenimine verdiği önemi vurguladığı konuşmasıyla birlikte bu tür etkinliklerin desteklenmesi gerekliliğine dikkat çekti. Yarışmanın düzenlenmesinde katkıda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Yusuf Avlanmaz, okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür ediyor, yarışmada bizi gururlandıran öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Yeşilli Yatılı Bölge Ortaokulu olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladık. Öğrencilerimizle birlikte renkli etkinlikler ve bayram coşkusuyla dolu bir gün geçirdik.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sembol etkinliklerinden olan koltuk devir tesliminde Yeşilli İlçe Kaymakamımız İsmail Güney koltuğunu okulumuz 8-A sınıfı öğrencilerimizden Ümmü Gülsüm Sofuoğlu’na devretti. Bu anlamlı etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Yusuf Avlanmaz, okul müdürümüz Ahmet Bacaru, öğretmenlerimiz ve geleceğin temsilcileri olan öğrencilerimizle birlikte yapılan bu makam ziyareti bayram ruhunu en güçlü şekilde yansıttı.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Nis

21 Nisan 2024 Pazar günü (yarın) saat 10.00 da yapılacak olan (İOKBS) İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'na girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Nis

Bugün, okulumuzun 8-A sınıfı öğrencileri, Masterchef programının heyecanını aratmayacak bir atmosferde gruplara ayrılarak pazar alışverişi yapma ve menemen pişirme görevleriyle karşı karşıya geldiler. Okul müdürümüz Ahmet BACARU, aşçılarımız ve idarecilerimizin oluşturduğu jüri önünde, öğrencilerimiz yaratıcılıklarını ve işbirliği yeteneklerini sergilediler. Sonuçta, en başarılı menemeni hazırlayan grup büyük bir övgü aldı. Ancak asıl kazanan, öğrencilerimizin sadece derslerde değil pratikte de öğrenme fırsatı bulmalarıydı. Bu etkinlik, eğitimin sınırlarını genişleterek öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenme modeliyle yetişmelerine katkı sağladı. Okulumuzun amacı, öğrencilerimizi sadece bilgi ile değil deneyimlerle de donatarak onları geleceğe hazırlamaktır.

Nis

Yeşilli Gençlik Merkezi'nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına özel Atletizm Turnuvası'nda dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

Okulumuz Fen Bilimleri öğretmeni Eda ÇELİK yönetiminde öğrencilerimiz sağlığın değerini vurgulayan bir program hazırladılar! Sabah sporlarıyla son bulan etkinliğimizde öğrencilerimiz fiziksel aktivitelerle günlerine enerji kattılar. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz, Tübitak Bilim Söyleşileri'nde geleceğin turizmini şekillendiren bir konuya ev sahipliği yaptı! Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Umut SALUR'un rehberliğindeki söyleşi, Akıllı Turizm için Sanal/Karma/Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları üzerine yoğun ilgi gördü. Turizm paydaşlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlik, kıymetli bilgilerle dolu dolu geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hacı Yusuf AVLANMAZ, konuşmacıya plaket takdim ederken, Mardin Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Aslan PAŞAOĞLU da okul müdürümüz Ahmet BACARU'ya başarı belgesini sundu. Bu değerli bilgilerle dolu söyleşi için tüm katılımcılara ve söyleşiyi gerçekleştiren hocamız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Umut SALUR'a teşekkür ederiz!

Nis

Turizm Haftası'nda Mardin'in Tarihine Yolculuk Yaptık! Öğrencilerimizle birlikte Mardin Müzesi'nden Ulu Cami'ye, Mardin Çarşısı'ndan Artuklu Uygulamalı Otel'e kadar birçok noktayı keşfettik. Eğlenceli ve öğretici anlarla dolu unutulmaz bir gün geçirdik!

Nis

Okulumuz, öğrencilerimizin sportif yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak adına bir kez daha harekete geçiyor. 22-26 Nisan tarihlerinde ödüllü Masa Tenisi Turnuvası düzenliyoruz.

Nis

6. sınıf öğrencilerimiz Türkçe dersinde bilim, sanat, spor gibi kendi ilgi alanlarını yansıtan özgün dergilerini tasarladılar. Her biri birbirinden renkli ve ilham verici bu dergilerin içeriğini aynı zamanda derste sundular.